Web
		Analytics Made Easy - StatCounter
Dirigent | The Ray Stabbing Singers

Dirigent

Theo Collaert is altijd geboeid geweest door muziek.

Het is dus ook niet vreemd dat hij op jonge leeftijd al in het kinderkoortje zong en al vroeg muziekles nam. Naast zijn Atheneumopleiding was muziek zijn belangrijkste bezigheid. Hij nam tegelijkertijd gitaar-, fluit-, orgel- en pianoles. Ook zong hij in die tijd in diverse koren en was als pianist actief bij enkele koren. In de kerk speelde hij wekelijks het kerkorgel. Daarnaast speelde hij dwarsfluit en piccolo in 2 harmonieorkesten. De volgende logische stap was na het Atheneum te kiezen voor een Conservatoriumstudie.

Na zijn studies klassieke gitaar aan de conservatoria van Twente en Den Haag ontwikkelde hij zijn brede interesses verder. Een greep uit de vele studies en masterclasses die hij volgde; arrangeren, dirigeren, gitaar lichte muziek, 
vocal percussion, stage performance, Flamencogitaar en zang lichte muziek.

25 Jaar geleden startte hij als dirigent bij het jongerenkoor uit zijn geboortedorp Maasbracht.

Vele zanggroepen en koren volgden door de jaren heen, van gemengd en Gregoriaans tot jongerenkoren en a capella vocal groups. Hiermee behaalde hij aansprekende prijzen, waaronder maar liefst 5 maal de overwinning in het Limburgs Koorfestival ‘Koor van het jaar’ in de lichte muziek. Ook behaalde hij met zijn koren naast een ere-predicaat op het International Festival for Youth Choirs in Veldhoven, een 1e plaats bij het Nederlands Koorfestival lichte muziek en jaren later een 3e plaats met vocal groep “Mooche”, waar hij als bas zingt, tijdens het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles.

Naast zijn dirigentschappen speelt hij fluit in diverse orkesten, maar is tevens werkzaam als freelance arrangeur, docent klassieke gitaar, elektrische gitaar, basgitaar en freelance musicus in zowel amateur– als beroepsorkesten. 

Sinds januari 2013 is hij als gitaardocent verbonden aan stichting Myouthic (Thorn) en is hij aangesteld als dirigent van koor “Vivace” (Ittervoort). 

Vanaf september 2014 heeft hij als interim dirigent bij het Popkoor “The Ray Stabbing Singers” gewerkt waar hij vanaf 2015 vaste dirigent is.


opmerkingen: info@theraystabbingsingers.nl      -     voor leden:  ledeningang      -      disclaimer